top of page
Søk

Våre lokale OL helter ble hyllet

Torsdag ettermiddag ble Ander Pedersen og Herman Tommasgård feiret foran seilerhytta på Husvikholmen, der de gjennom mange år har nedlagt utallige treningstimer i Drøbaksundets strie farvann. Med Drøbak Trommedamer til å åpne showet og både seilvenner, familie og ordfører til stede, var det duket for litt ekte virak for Frogns OL heter. Det ble både hurrarop, blomster, marsipankake og champagne på seilerne. Beklageligvis kunne ikke OL syklist Tobias Halland Johannessen delta, da han allerede var på vei til neste konkurranse.I regi av FIR, Frogn kommune og Drøbaksund Seilforening, ble de nylig hjemvendte seilerne tatt i mot av entusiastiske og stolte hjembygdinger. Etter et OL der pappfigurer utgjorde publikum, og lydanlegg sto for publikumsbrus, var det godt for seilerne å høre litt ekte jubelrop på hjemmebane. Herman med en fantastisk bronsjemedalje og Anders med en respektabel 11 plass i sitt andre OL.


Ordfører Hans Kristian Raanaas var mektig imponert over guttas prestasjon, og uttrykte begeistring og stolthet både over Hermans bronsje og over det faktum at Anders har deltatt i to OL, noe som ikke er så mange forunt i seiling. Ikke minst syntes han at lille Frogn kunne være stolte av å ha tre OL deltagere i samme OL og oppfordret selvfølgelig begge til videre satsing.


Styreleder Knut Selliken i seilforeningen var ikke mindre stolt en Raanaas og uttrykte sin respekt og beundring for det harde arbeidet de har lagt ned for å komme i verdenstoppen i seiling. Dssf er en liten forening sammenlignet med de fleste seilforeninger i verden, men gjennom frivillig innsats i klubben, gode trenere og fantastisk foreldrestøtte, har våre lokale seilere kunnet hevde seg helt i konkurranse med store, velstående og kommersielle seilforeninger. Selliken mente også at Drøbaksundet, med sine spesielle forhold er en av de aller beste steder i verden for seiltrening.


Erik Solberg fra FIR var like begeistret og imponert som både klubbleder og ordfører. På den lokale idrettens vegne, gratulerte han seilgutta og ønsket dem lykke til med videre satsning.

Solberg poengterte hvor viktig det er for den lokale idretten å ha inspirasjonskilder og gode forbilder som våre egne OL deltagere. Selv om Herman og Anders kanskje ikke føler seg som idrettshelter, er de der for mange av Frogns yngre idrettsutøvere og viktige for all idrett som bedrives i kommunen.


FIR gratulerer våre tre idrettshelter med fantastiske prestasjoner i OL!21 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page